Kalender januari 2019

Spread the love
image_pdfimage_print

Vooreerst de beste wensen voor het jaar 2019 van de werkgroep, Gabriel, Fernand, Chantal en Marnic. Wij leggen uiteraard de klemtoon op de spirituele vooruitgang en de broederschap onder elkaar.


2de groep dinsdag 15 januari 2019
We werken eerst nr 43 af, teksten uit “De Geheime Leer”, blz. 565 Par. 5, “Welke kennis hebben wij van het Absolute? We gaan dan verder met het hoofdstuk, “Het doelbewuste pad of het pad van de zwerver”,(dat wij door omstandigheden hebben onderbroken), blz. 521, par 2.3. “De Meester schrijft naar Sinnet“.

1ste groep donderdag 31 januari 2019.
Zoals in de tweede groep werken wij eerst het nr 43 af “Welke kennis hebben wij van het Absolute? ” We gaan dan verder met het hoofdstuk nr. 42 “Verhandelingen over het Absolute”, blz. 523, par. 5 “De materialistische visie“.

Agape meditatie avond op woensdag 6 maart 2019
Op woensdag 6 maart geven wij een Agape meditatie en niet een samenvatting of compilatie van de vorige, zoals eerst gedacht.
Het onderwerp is, “Wandelen in de transcendentie”.

Geestelijke Boodschap
De geheime leer is een verzameling van eeuwen en eeuwen. Haar kosmogonie vormt het meest verbazingwekkende en uitgebreide stelsel. De mysterieuze inhoud van de vooropstelling van deze feiten en de verbijsterende opeenvolging van de evolutionaire vooruitgang is zo groot dat het talloze generaties van ingewijden en zieners heeft beziggehouden.

De blik van de zieners reikte tot de kern van de materie zelf en nam daar de ziel van de dingen waar. De ‘oningewijde’ hoe geleerd ook, zal slechts de uiterlijke vorm waarnemen. Helaas de moderne wetenschap gelooft niet in ‘de ziel der dingen‘.
Maar weinigen, bij wie het licht helder scheen, werden geleid van oorzaak naar oorzaak, tot het “ene eerste beginsel”, de grondoorzaak, de ‘Ziel van het Universum‘.


Spirituele Groeten

Gabriel Fernand Chantal