Kalender november 2018

Spread the love
image_pdfimage_print

2de groep: dinsdag 20 november 2018 om 19u30
Deel IV, nr. 43 “De Geheime leer“, blz. 562, par. 3: “De terugtrekking in Pralaya”.

1ste groep: donderdag 29 november 2018 om 19u30 (half uur meditatie start om 18u45)
Deel IV, nr. 43 “De Geheime leer”, blz. 562, par. 3: “De terugtrekking in Pralaya(idem als in de tweede groep).

Agape meditatie – thema “Universele Broederschap”: woensdag 21 november 2018
Aandacht: dit is de dag na de bijeenkomst van de 2de groep en dus een bijeenkomst twee dagen na elkaar. Het kon moeilijk anders omwille van organisatorische redenen.Er zijn zeer mooie gedachten voor de meditatie, die telkens eerst worden uitgelegd. (Zij die normaal niet komen verwittigen indien ze nu wel komen en hetzelfde omgekeerd).

Geestelijke boodschap: een Meester of Mahatma.

Contact met een meester is niet aan een plaats gebonden, maar is een staat van bewustzijn (Hoger Manas). Een meester is zich bewust van het effect van zijn denken. In de “Mahatma Brieven” staat dat Hij het gebied van het denken zorgvuldig bewaakt. Hij bepaalt zelf welke gedachten Hij binnenlaat en uitzendt. Hij zal sterke emoties en passies vermijden. Om zijn werk goed te doen zal Hij meestal teruggetrokken leven en buiten de invloedssfeer van de menigte blijven.

Zij zeggen dat het een uitdaging is om de oorspronkelijke kennis door te geven aan de mens met een westerse manier van denken. Er is moed nodig om oude gedachten los te laten en voor zichzelf te leren denken. Met de start van de bespreking van “De Geheime Leer” krijgen wij nu de kans deze unieke kennis van de Meesters te leren kennen. “Mediteer en studeer in stilte”, dit was de raad die de contemplatieve monniken kregen. Dan zult u steeds meer kunnen meewerken aan het ‘Goddelijk Plan’.

Hartelijke groeten en tot op de bijeenkomsten.

Gabriel Fernand Chantal