Kalender september 2020

Spread the love
image_pdfimage_print

Aan de ‘Zoekers naar Waarheid’

2de groep, dinsdag 15 september, 19.30u , kleine zaal (1e verdieping)

Hoofdstuk nr. 44 “Ontstaan van de Kosmos”. zie blz. 627 “Kosmogonie en theogonie”.   Na de pauze verder met de syllabus blz. 14 “Menselijke waarden”, Waarheid (meditatie voor de vrijwilligers om 18.45u tot 19.15u).

1ste groep, donderdag 24 september 19.30u, kleine zaal (1e verdieping)

Zelfde programma als dat van de 2de groep (geen meditatie). 

Aandacht, een nota voor de beginnelingen: er zijn in de lezingen veel begrippen en woorden die niet gebruikelijk zijn waardoor het soms moeilijk is om te volgen. Jullie krijgen de kans om op donderdag 24 september te komen om 18.30u als voorbereiding om de lezingen beter te kunnen volgen.  U krijgt dan enkele schema’s die beter inzicht geven.  

Geestelijke boodschap: wat is de toetssteen van de waarheid?

Een eerste vereiste is ‘universaliteit‘.  Werden zij onderwezen door al degenen die een lange training hadden gekregen in vele levens en bekleed waren met de kracht en de inzichten van de ware inwijdingen?  Heeft Boeddha hetzelfde gedachtengoed onderwezen als Krishna en Jezus?  Heeft Sankaracharya dezelfde esoterische leer onderwezen als Pythagoras en Empedocles?  Werden Zarathoestra en de Tibetaanse adepten uit dezelfde inwijdingskamer geboren als Appollonius van Thyana, Orpheus en Laotse?  Hebben niet Perzië en Griekenland, China, het oude Amerika en Babylonië, ontdaan van hun uiterlijk kleed, niet allen dezelfde boodschap ontvangen? 

Het is ongetwijfeld zo, want zulke patronen zijn op één weefgetouw geweven, ‘het tijdloze weefgetouw van de waarheid‘. Dit weefgetouw staat in het thuisland van de broederschap.  De schering ervan wordt gevormd door de aloude draden van inwijding die door het offer van de adepten op esoterische spanning wordt gehouden.  De inslag wordt eeuw na eeuw geweven terwijl elk land de lichtgevende draden van de esoterie en de mystiek verder spint in haar spirituele bijeenkomsten. Die oren heeft om te horen zal het begrijpen… en er de nodige consequenties uit trekken.

Met de groeten van de volgelingen van de Adepten.

Gabriel  Chantal  Fernand