Kalender augustus 2019

Spread the love
image_pdfimage_print

2de groep dinsdag 20 augustus 2019:
Hoofdstuk 10: “De mens beheerst zijn evolutie”. We gaan verder op blz. 536 Par. 9: “De leer van de Avatars”.

1st groep donderdag 29 augustus 2019
Daar de vorige bijeenkomst werd afgeschaft nemen wij de aankondiging van vorige maand over, hoofdstuk 44, blz. 513, nr. 7

Geestelijke boodschap
Een mens moet dat punt hebben bereikt waar hij zichzelf slechts ziet als één uit de grote menigte die leven, één van de zandkorrels heen en weer gespoeld door de zee van het deinend bestaan. Iedere zandkorrel op de bodem van de oceaan wordt beurtelings op het strand gespoeld en komt voor een ogenblik in de zon te liggen. Zo gaat het ook met de mensen, ze worden heen en weer gedreven door een grote kracht, en een ieder merkt op zijn beurt dat ook hij door de zon wordt beschenen.


Wanneer de mens aldus zijn eigen leven kan zien als deel van het geheel, zal hij niet meer worstelen om iets voor zichzelf te verkrijgen. Dit is het opgeven van persoonlijke rechten. De gewone mens verwacht niet een gelijk aandeel in het geluk te krijgen als de rest van de wereld, maar wil op sommige punten, die hem ter harte gaan, er beter aan toe zijn dan de anderen. De leerling verwacht dit niet. Daarom zal hij, ook al is hij zoals Epictetus een geketende slaaf, er geen woord over zeggen. Hij weet dat het karmisch levenswiel onophoudelijk wentelt.
( Uit “Licht op het Pad”, door Mabel Collins )

Spirituele groeten,

Gabriel, Chantal & Fernand.