Kalender april 2019

Spread the love
image_pdfimage_print

2de groep, dinsdag 16 april 2019
Verder met hoofdstuk “Het doelbewuste pad, zie blz. 523, Par. 3 “De zeven treden”. Ook praktische punten voor het ontwikkelen van de intuïtie. (Meditatie om 18.45 uur).

1st groep donderdag 25 april 2019
Begin met het hoofdstuk over de Stanza’s uit “De Geheime Leer”, “Het ontsluieren van de kosmos”, nr. 44. U krijgt de tekst de avond van de bijeenkomst.

Agape weekend Villers
Wij vragen u het saldo te betalen. Alles inbegrepen, (lakens, lunch, taks enz..) ongeveer 110 euro/pers, afhankelijk van enkele of dubbele kamer,enz.. U krijgt een mooie folder met het ganse programma en alle nodige informatie.

Geestelijke boodschap
De Geheime Leer verkondigt de steeds verder gaande ontwikkeling van alle werelden zowel als van atomen. Deze indrukwekkende ontwikkeling heeft noch een denkbaar begin, noch een einde dat men zich kan voorstellen. Ons heelal is slechts één, uit een oneindig aantal heelallen, zonen van noodzakelijkheid, omdat zij schakels vormen in de grote keten van heelallen, waarvan ieder zich tot zijn voorganger verhoudt als een gevolg en tot zijn opvolger als een oorzaak. Dit wordt voorgesteld als ‘De Grote Adem’.

Image result for foto heelal    Related image

De ‘Grote Adem’ wordt beschouwd als het ademen van de onkenbare godheid – het ene Absolute Bestaan – die als het ware een gedachte uitademt die de Kosmos wordt. Zo verdwijnt ook, als de goddelijke adem weer wordt ingeademd, het heelal in de schoot van de ‘Grote Moeder’, die dan slaapt in haar onzichtbare gewaden.

Met Kosmische groeten!!

Gabriel Fernand Chantal