Kalender september 2017

Spread the love
image_pdfimage_print

1) Agape-avond: woensdag 13 september 2017                                                    Agape-avond voor de twee groepen. Onderwerp:” Innerlijke Vrede”
Zoals de vorige keren zijn er allerhande activiteiten om de theoretische cursus te verinnerlijken. De bhakti-weg of de weg van devotie wordt naast de andere wegen van spiritualiteit beschouwd als een snelle weg. Naast de meditatie en verinnerlijking beleven wij het aspect van broederschap. Dit wordt o.a. beleefd door een etentje samen aan tafel.

2) 2de Groep: dinsdag 19 september 2017
Begin 19.30 u Vooraf meditatie voor de vrijwilligers van 18.45 tot19.15.
Onderwerp: De Geheime Leer. U krijgt de tekst.

3) 1ste Groep: donderdag 28 september 2017
In het hoofdstuk 8 over “De rassen” bespreken we alleen nog Par. 10, blz. 444. De rest van het hoofdstuk raden wij u aan zelf te lezen. We gaan dan verder met het volgende hoofdstuk: “Het pad van de zwerver en het doelbewuste pad.” Probeer de eerste lessen hiervan niet te missen zodat alles verder goed kan gevolgd worden.

Spirituele boodschap. Het spiritueel pad: “Mystieke éénheid”.
Op ons pad gaan we niet zozeer naar iets toe, maar evolueren we naar een toestand en tenslotte ontmoeten wij “Iemand”. Hierbij rijst de vraag: is God persoonlijk of onpersoonlijk? Onze overtuiging gaat naar een persoonlijke God, ook al lijkt het een al te antropomorfische (te menselijke projectie) uitspraak. Het Vader-Moeder symbool in “De Geheime Leer”, gaat in die richting. De individuele ziel kan een innige relatie hebben met de universele ziel. Het is de bedoeling van het atma dat zij bewust één wordt met het paramatma. Het is de druppel die één wordt met de oceaan met behoudt van individualiteit. In deze éénheid van liefde hebben wij het dubbele aspect van éénheid en onderscheid. Het is het bhakti-pad van devotie of liefde. De groei van deze mystieke éénheid is een verruiming van het profane aardse bewustzijn naar een intrede, een toestand in een goddelijke wereld van het nirvana. Nog nooit is in mensen geheugenis opgekomen wat God heeft weggelegd voor de mens die hem liefheeft.

Hartelijke groeten.
Gabriel, Fernand en Chantal.

Geef een reactie