Kalender februari 2019

2de groep dinsdag 19 februari 2019
De drie grondstellingen van “De Geheime Leer” (slot). Verder met het hoofdstuk “Het doelbewuste pad”, blz. 521.

1ste groep donderdag 28 februari 2019
Onderwerp van afgelaste bijeenkomst van 31 januari.Slot van nr. 43 en dan verder met hoofdstuk nr. 42 ‘Verhandelingen over het Absolute”, blz. 553 par. 5 “De materialistische visie”.

Agape nieuws:
1. Week-end Villers van 30 mei – 2 juni (1 dag langer dan vorig jaar)
Daar wij een voorschot moeten betalen voor reservering vragen wij om bij de volgende bijeenkomst 70 euro voorschot te betalen. Wij zijn volop bezig met de voorbereiding en hopen veel moois te kunnen aanbieden.

2. Agape – meditatie ‘Mijmeren in Transcendentie’: woensdag 6 maart 2019 om 19.30 u
De meditatietechniek heeft een bijkomend aspect voor het bevorderen van deze.Zoals gebruikelijk is er een ‘Agape-maaltijd’ aan verbonden zoals dit ook in het antieke Griekenland gebeurde. (Verwittigen indien men niet kan komen).

Geestelijke boodschap
Het heelal wordt van binnen naar buiten bestuurd en geleid. Zoals het boven is, zo is het ook beneden, zoals in de hemel , zo ook op aarde. De mens is de levende getuige van deze wet. Er kan onder normale omstandigheden geen beweging plaatsvinden in het lichaam van de mens, tenzij deze wordt opgewekt door een innerlijke impuls. Dit kan evenmin geschieden in het gemanifesteerde heelal.

De hele kosmos wordt geleid, beheerst en bezield door een bijna eindeloze reeks hiërarchieën van bewuste wezens, die wij “Dhyan-Chohans” of engelen noemen. Zij zijn de werktuigen die de kosmische en karmische wetten in toepassing brengen.
(Vrij vertolkt uit “De Geheime Leer”)

Related image

Spirituele groeten

Gabriel Fernand Chantal